Sport

Đoković planira napraviti veliki kompleks u Budvi vrijedan 300 miliona eura

Đoković s roditeljima u zaleđu Jaza (Foto: Privatna arhiva)

Srbijanski teniser Novak Đoković se nalazi u Dubaiju gdje će sutra odigrati svoj prvi meč u 2022. godini i prvi nakon deportacije iz Australije, a za to vrijeme informacije o najboljem teniseru svijeta stižu iz Crne Gore.

Naime, Đoković je navodno zainteresovan da kupi veliki zemljišni posjed u zaleđu Jaza, na kojem bi uz podršku investicionog fonda izgradio kompleks od 300 miliona eura, prenose tamošnje Vijesti.

Novak je zainteresovan da uz investicioni fond iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u zaleđu plaže Jaz u Budvi izgradi prvi veliki golf teren s 18 rupa na tom dijelu Jadrana.

Kompleks bi imao hotelske i ostale sadržaje, a više izvora je potvrdilo crnogorskom listu da je prvi teniser svijeta istakao da je za taj projekt predviđeno ulaganje više od 300 miliona eura.

Đoković je krajem januara u Budvi imao sastanke s nevladinom organizacijom “Jaz – Mrčevo polje” kako bi se navodno uvjerio u potencijale lokacije Mrčevo polje.

Prema njihovim izvorima, Novak zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren, a navodno je najbolji teniser svijeta istakao da postoji nekoliko zemalja zainteresovano da privuče investitore.

“Građani Budve godinama su slušali o nesvakidašnjem projektu koji bi Budvi dao novi nivo i omogućio joj da bude konkurentnija u odnosu na ostale destinacije. Ipak, nije se odmaklo dalje od makete budućeg golf terena, turističkih sadržaja i vila za prodaju”, navodi crnogorski list.

Inače, na ovoj lokaciji postoje određeni imovinsko-pravni problemi oko zemljišta.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top