Regija

Nenad Periš ima novu teoriju!

Foto: Avaz

Četrdeset treći je dan potrage za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišom u Beogradu, piše Alo. 

Njegov otac Nenad Periš je sve vrijeme u Beogradu, a od policije i svih uključenih u potragu, nada se, čeka bilo kakve nove informacije o svom sinu.

Nadam se da ćemo naći Mateja. Molim se Bogu da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I zato je. Vjerujte mi, živim za danas. Ne živim ni za sutra niti za jučer. Molim se Bogu za sutra, a živim za danas. Da se ​​to desi danas, da dođem kod njega danas, da ga vidim danas. Kada kažem da sam spreman, onda mislim da sam vjernik i neka tako bude ono što je Bog odlučio. Teško mi je i teško mogu da prihvatim loš kraj, ali u tom smislu sam spreman. Molim se Bogu i nadam se da ću Mateja odvesti kući, da sjedne pored mene u auto – rekao je Nenad Periš nedavno.

Istraga o njegovom nestanku

Istraga o njegovom nestanku, iako duga i opsežna, još nije dala odgovore na sva pitanja. Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba, piše Srbijadanas.

Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gdje je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gdje je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje, da je poslije tog taksi snimanja jasno da je htio negdje da ide, u to sam uvjeren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvjetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju – rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

Nenad Periš dodaje da mu je možda palo na pamet da ode u stan. 

Novac koji je bio u stanu, možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, htio je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je htio negdje da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi – rekao je Matejev otac.

Uvjeren je da Matej nije namjerno skočio u vodu. To ruši teoriju koja se nedavno pojavila, kada je srbijanski privatni detektiv ispričao kako ga je kontaktirao mladić iz Splita koji je mislio da se radi o opkladi u Matejevom timu.

Foto: Agencije

Sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj, ne mislim da je apsolutno skočio u vodu. Da li je mogao da se oklizne? Da je mogao, da je preskočio tu ogradu, slijetanje bi bilo na padini za koju mislim da bi mogla biti ispod 60 stepeni. Da li je mogao da se oklizne, udari..? Da li je to sve tačno, ne mogu da kažem. Ali da je namjerno skočio u vodu, apsolutno ne vjerujem. Da je iz nekog razloga htio da skoči u vodu, mogao je to da uradi ispred šanka iz kojeg je izašao. Tako da mi to apsolutno ne pada na pamet i dozvolite mi da kažem kao roditelj da ne vjerujem u to – rekao je Periš.

Postoje poluinformacije

On je odbacio i brojne spekulacije koje se pojavljuju u istrazi. Posebno onaj da je Matej konzumirao opojna sredstva.

Imam problem. Tako da me ništa ne može toliko uznemiriti. Postoje i neke poluinformacije koje su, najblaže rečeno, zbunjujuće, koje mogu donijeti bol nekome što ih čita, mojoj porodici i prijateljima. Reći ću samo da Bog nikome nije dao da bude u ovoj poziciji u kojoj se nalazim i da doživi kako to izgleda. Apsolutno poznajem svoje dijete i vjerujem mu. Apsolutno mu vjerujem i shodno tome uopšte me nije briga šta pišu. Istina će doći i samo će me istina dovesti do mog Mateja. Ne krivim nikoga. Nemamo informacije koje svi čekamo, a tu je Metju. Istina je i da nemamo nikakve dodatne činjenice koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovor – rekao je Nenad Periš.

Prokomentarisao je i svoj odnos sa sinom i ispričao kakav je.

Normalan momak

Matej je momak kome sam ja kao otac poželio sve najbolje, nisam imao primjedbu niti da mu kažem “nemoj ovako”. Tata uvijek želi bolje, ja gledam na svijet drugačije od njega. Bio je to momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stambeno pitanje, došao do kraja, naravno, uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško da radi cijelo ljeto od petog do desetog mjeseca. Imao je djevojku. Ne znam šta da ti kažem. Momak koji je potpuno normalan. Kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je da pričam o tome – rekao je Nenad Periš o svom sinu.

Zatim je kroz suze otkrio šta bi uradio da se Matej pojavi.

Ne bih mu ništa rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ne treba mi ništa govoriti, samo da dođe – zaključio je otac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top