Nogomet

VIDEO:Debi za pamćenje Dušana Vlahovića u Ligi prvaka

Villarreal i Juventus večeras su odigrali prvi susret osmine finala Lige prvaka, a završen je rezultatom 1:1.

Italijanskom velikanu trebalo je samo 32 sekunde da dođe do prednosti na ovom gostovanju. Dušan Vlahović je u svom debitanskom nastupu u Ligi prvaka postigao pogodak i ušao u historiju.

Potom Villarreal preuzima incijativu, te dolazi do prave šanse u 12. minuti. Pedraza je ušao u šesnaesterac, lotpa se odbija do Lo Celsa, ali Argentinac ne uspijeva šutirati baš najbolje u izglednoj poziciji.

Nekoliko minuta kasnije Danjuma je pucao, Szczesny odbranio. Zatim Juve prijeti preko Locatellija i Morate, blokiran je udarac McKenniea, pa je ostalo 0:1 na poluvremenu.

Početak drugog dijela počinje šansom za Moratu, no onda se Villarreal nametnuo kao gazda na terenu i stigao do izjednačenja u 66. minuti, kada je Parejo nakon loše intervencije gostujuće odbrane uspio zabiti za 1:1.

Villarreal se i nakon gola dobro držao, pravio je pritisak na zadnju liniju Juventusa, ali do kraja se rezultat više nije promijenio.

Moglo bi se reći da je ovih 1:1 najzaslužniji rezultat, ali nema dileme da nas u martu očekuje puno uzbuđenja u Torinu, kada će Juventus ugostiti špansku ekipu i ipak imat će ulogu favorita bez obzira na slabija izdanja u Seriji A ove sezone.

(Izvor: Sportsport.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top