Svijet

Golemi hakerski napad u Ukrajini. Službe SAD-a: Totalna invazija kreće unutar 48 sati! Iz minute u minutu !

18:35 SAD: RUSKA INVAZIJA UKRAJINE MOGLA BI STVORITI PET MILIJUNA IZBJEGLICA

Američka veleposlanica pri UN-u, Linda Thomas-Greenfield, rekla je na Općoj skupštini UN-a da bi ruska invazija Ukrajine mogla stvoriti do pet milijuna novih izbjeglica.

“Nastavi li Rusija ovim putem, moglo bi doći do nove izbjegličke krize, jedne od najveće s kojima se svijet danas suočava”, rekal je Thomas-Greenfield.

Nekoliko američkih obavještajaca otkrilo je za Newsweek da je administracija predsjednika Joea Bidena obavijestila ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o tome da se Rusija sprema provesti totalnu invaziju u sljedećih 48 sati. “Predsjednik Ukrajine je upozoren da će Rusija vrlo vjerojatno započeti invaziju u roku od 48 sati”, rekao je američki dužnosnik.

Izvor blizak vladi Zelenskog također je potvrdio za Newsweek da je primio upozorenje.

Ministar obrane BiH : U Ukrajini možda počinje treći svjetski rat

Ministar obrane BiH ocijenio je u srijedu kako bi agresija Rusije na Ukrajinu mogla označiti početak trećeg svjetskog rata, dok su ključni bošnjački i srpski političari ponovili stajališta koja pokazuju koliko je zemlja podijeljena u opredjeljivanju između Zapada i Moskve u sadašnjoj krizi.

“Volio bih da griješim, no nije nemoguće da je ovo uvod u treći svjetski rat”, izjavio je ministar obrane Sifet Podžić, koji je umirovljeni general i nekadašnji načelnik Zajedničkog stožera oružanih snaga BiH. Kako je prenijela televizija N1, Podžić je ocijenio kako se Zapad, a posebice Europska unija, u sadašnjoj krizi ne ponašaju dovoljno odlučno jer rusku agresiju nije moguće zaustaviti politikom sankcija.

Kazao je kako je dokaz za to sve što se zbivalo u različitim krizama od Gruzije do Krima.

Premijer Latvije, inače članica NATO-a, Arturs Krišjanis Karinš tvrdi da se ruske trupe prebacuju u istočne regije Ukrajine koje je Rusija prije dva dana priznala kao nezavisne republike.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top