Borilački sportovi

Vitalij Kličko: Uzimam oružje i idem u rat. Nemam izbora

Foto: Profimedia

Vitalij Kličko, nekoć najbolji teškaš svijeta, a danas gradonačelnik Kijeva, izjavio je da je spreman uzeti oružje u ruke kako bi branio grad i Ukrajinu od ruske invazije koja je započela jučer. “Ovo je već sad krvavi rat. Nemam drugog izbora, moram to napraviti. Borit ću se”, izjavio je Kličko koji je boksačku karijeru završio posljednjom borbom 2012., a samo dvije godine kasnije postao gradonačelnik glavnog ukrajinskog grada.

Već tada je bio jedna od istaknutijih figura u borbi protiv jačanja veza s Rusijom, a danas je uz brata Vladimira, također stanovnika boksačke Kuće slavnih, spreman oružjem braniti Ukrajinu od ruske invazije. Ruske snage ušle su u Kijev u kojem se vode borbe na ulicama. Ukrajinska vlast pozvala je ljude da ostanu u domovima te da pripreme Molotovljeve koktele.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin služi se ratnom retorikom i jasno je dao do znanja da želi uništiti Ukrajinu i suverenost njenih građana. Njegove riječi prate projektili i tenkovi. Do nas su stigla razaranja i smrt. Borit ćemo se svom snagom za slobodu i demokraciju”, poručio je jučer Vladimir Kličko i pozvao svijet da stane na stranu Ukrajine.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top