Nogomet

Sarajevo na debiju Vasoskog savladalo Leotar i nastavilo borbu za Evropu

Foto: Facebook/ FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva vrlo lako slavili su protiv Leotara na gostovanju u Trebinju rezultatom 2:0 i tako na najbolji mogući način krenuli u proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.Na klupi Bordo tima danas je premijeru imao makedonski stručnjak Aleksandar Vasoski. Novi trener Sarajeva može biti zadovoljan onim što je vidio jer je iza njegovog tima rutinska pobjeda.

Početak nije mogao biti bolji. Igrao se 32. sekund utakmice kada je Asmir Suljić pogodio nakon dobre akcije u kojoj se snašao i iskoristio smušenu reakciju odbrane Leotara.

Činilo se da je Leotar uspostavio ravnotežu u igri, a već je bilo 0:2. Dražen Bagarić je u 12. minuti odlično krunisao dugu akciju Sarajeva i tada je već bilo jasno da bodovi odlaze na Koševo.

Nakon drugog gola Sarajeva uslijedio je mirniji dio igre. Jedinu ozbiljniju prijetnju Leotar je imao u 35. minuti kada je Miljan Govedarica s distance šutirao, ali je Belmin Dizdarević lako intervenisao.

Rezultatom 0:2 otišlo se na odmor, a nastavak donosi igru kakvu je Sarajevo i priželjkivalo. Domaćin je bio prilično bezopasan, dok su gosti kontrolisali igru.

Najbolju priliku Leotar je propustio u 61. minuti. Rezervista Miloš Aćimović je bio gotovo sam na desetak metara od gola Sarajeva, ali je šutirao direktno u Dizdarevića.

Isti igrač je pokušao i u 66. minuti. Aćimović je u dva navrata šutirao, prvi udarac mu je izblokirao Nihad Mujakić, a drugi je završio u rukama Dizdarevića.

Jednu od boljih prilika Sarajevo je imalo u 68. minuti. Kerim Palić je ušao u igru i u prvom kontaktu s loptom mogao je postići pogodak. Nakon gužve i kornera, odlično se snašao, ali je šutirao u vanjski dio mreže.

Ostalo je 0:2 tako da je Sarajevo lijepom i bitnom pobjedom ušlo u drugi dio sezone u kojem navijači imaju velika očekivanja.

Trijumfom je Sarajevo vratilo zaostatak za Borcem na dva boda u borbi za treće mjesto. S druge strane, Leotar niže poraze i trenutno je na pretposljednjem mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelci:

Leotar – Sarajevo 0:2 (Suljić 1′, Bagarić 12′)

Tabela :

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top