BiH

Novalić: Lično sam se uvjerio da ima dovoljno zaliha brašna !

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić obišao je kompaniju “Klas” iz Sarajeva i poručio da građani nemaju razloga za zabrinutost jer postoje dovoljne zalihe pšenice i brašna, a snabdijevanje kupaca je uredno.

Lično sam se uvjerio, zalihe brašna i pšenice zadovoljavajuće – napisao je Novalić na Facebooku.

Rezerve pšenice i brašna su sasvim dostatne, ne samo njihove, nego i drugih mlinova. Rezerve Vlade FBiH su dostatne za višemjesečnu isporuku hrane u FBiH, za sve stanovnike i u tom smislu apeliramo na građane da ne stvaraju nepotrebne zalihe zato što će opskrba biti uredna

Rezerve Vlade FBiH su dostatne za višemjesečnu isporuku hrane u FBiH, za sve stanovnike i u tom smislu apeliramo na građane da ne stvaraju nepotrebne zalihe zato što će opskrba biti uredna. Naši proizvođači i Vlada Federacije BiH stoje kao garant iza svega toga – objavio je premijer Federacije Fadil Novalić.

Podsjećamo, proteklih nekoliko dana brojni bh. građani su masovno kupovali osnovne životne namirnice, a najviše brašno. Pa se na trenutak u pojedinim trgovačkim centrima i desilo da nema brašla, ali su dobavljene nove količine.

(Izvor: Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top