ISTAKNUTE VIJESTI

UŽIVO dan 4: Ukrajina vratila Hharkov!Putin podigao nuklearne snage !

18:31 Ukrajinski predsjednik značajno je povećao plaće vojnicima. Dobivat će 3400 dolara mjesečno, piše Kiev Independent.

“Da znaju da im je zemlja zahvalna”, rekao je predsjednik.

15:02 Kijev ide pregovarati. Putin podigao nuklearne snage na visok stupanj pripravnosti

13:13 – Ukrajina vratila Hharkov!

12:02 Javio se i bjelorski predsjednik Lukašenko. Potvrdio je da je iz Bjelorusije lansirano nekoliko raketa na Ukrajinu, kao razlog naveo je što je nekoliko ukrajinskih raketnih odreda raspoređeno uz granicu s Bjelorusijom.

Pozvao je Kijev da pošalje svoje izaslantstvo na pregovore u Gomel: “Svi čekaju ukrajinsku delegaciju u Gomelu, ako ne stignu to je njihov izbor”.

8:35 Rusko izaslanstvo je stiglo u Bjelorusiju na razgovore s Ukrajincima, rekao je novinarima Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, u izaslanstvu su predstavnici ministarstva vanjskih poslova, ministarstva obrane i drugih resora, uključujući i predsjedničku administraciju.

“Bit ćemo spremni započeti ove pregovore u Gomelu”, rekao je glasnogovornik.

Bjelorusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je pripremilo sve što je potrebno za sastanak i da je sada angažirano na rješavanju protokolarnih pitanja.

8:30 Putin se jutros kratko pojavio na ruskoj televiziji te prvi put od petka komentirao invaziju na Ukrajinu. Invaziju je nazvao specijalnom operacijom za pružanje pomoći narodnim republikama Donbasa te je pozdravio herojstvo ruskih specijalnih snaga koje se bore u Ukrajini.

“Odajem posebnu počast onima koji su ovih dana herojski obavljali svoju vojnu dužnost tijekom specijalne operacije pružanja pomoći Narodnoj Republici Donbas”, prenosi Interfax Putinovu izjavu.

8:00 Guverner Harkiva izjavio je da se na ulicama Harkiva vodi teška borba. Ranije je stanovnike pozvao da ostanu u skloništima jer ukrajinska vojska eliminira neprijatelja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top