Nogomet

Klopp: Ja sam profesionalni trener i čovjek. Čovjek je pobijedio

Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola osvojili su jučer Liga kup nakon što su u finalu na Wembleyju pred 85.000 gledatelja pobijedili Chelsea 11:10 nakon izvođenja jedanaesteraca. Za Liverpool je to bio prvi naslov u ovom natjecanju nakon 2012. godine, ali i rekordni deveti. Jedan od junaka bio je Caoimhin Kelleher.

Irski reprezentativac za Liverpool brani od 2019. godine, no dosad je u karijeri skupio tek četiri nastupa u engleskom prvenstvu. Iako brani u svim natjecanjima, svoje iskustvo stječe kroz ona manje važna, a Liga kup je bio jedno od njih. Nakon što u 120 minuta jučerašnje igre nije bilo golova, pitanje pobjednika na kraju je riješeno izvođenjem jedanaesteraca, a odluka je pala u 11. seriji, koju su izvodili vratari.

“Mora biti mjesta za osjećaje”

Caoimhin Kelleher je zabio za Liverpool, dok je Kepa Arrizabalaga prebacio gol Liverpoola. Osim pobjedničkim golom, Kelleher se istaknuo i s četiri obrane unutar svog šesnaesterca. Liverpoolovom menadžeru Jürgenu Kloppu isplatilo se povjerenje u 23-godišnjaka, a zašto je uopće odlučio njega poslati na gol u finalu objasnio je ovako:

“Čak i u profesionalnom nogometu mora postojati mjesta za osjećaje. Caoimhin Kelleher je mladi dečko, brani u svim natjecanjima. Što da radim? Ja sam dvije stvari, profesionalni menadžer i čovjek. Čovjek je pobijedio. On je to zaslužio. U trening-centru imamo zid na kojem su vratari koji su osvojili nešto. Sad ondje može stati i Caoimhin, a to je, kako i treba biti, apsolutno fantastično.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top