ISTAKNUTE VIJESTI

Ukrajinski mornar pokušao potopiti jahtu ruskog oligarha: “Ne žalim, ponovio bih to”

Screenshot: YouTube

Ukrajinski mornar uhićen je na španjolskoj Mallorci nakon što je djelomično potopio jahtu koja pripada Aleksandru Mihevu, ruskom oligarhu i šefu uprave ruske državne firme koja proizvodi oružje.

Ukrajinac koji je identificiran kao D. Taras (55) radio je 10 godina kao glavni inženjer na luksuznoj jahti Lady Anastacia. Odlučio je pokušati potopiti jahtu zbog ruske invazije Ukrajine te je otvorio ventile i pustio vodu u strojarnicu. Potom je rekao ostatku posade, također Ukrajincima, da napuste brod i dozvole mu da potone. Oni su to odbili i nastavili raditi kako bi spriječili potapanje broda.

“Moj šef je kriminalac, prodaje oružje koje ubija ukrajinski narod”

Njihov čin uspio je spasiti jahtu od potapanja, a kad se na licu mjesta pojavila španjolska policija, Taras je preuzeo odgovornost za pokušaj potapanja jahte.

“Moj šef je kriminalac koji prodaje oružje koje ubija ukrajinski narod”, rekao je sucu na pripremnom ročištu, javlja Daily Bulletin s Mallorce. Dodao je kako ne žali zbog onog što je napravio te kako bi to napravio opet.

“Gledao sam vijesti o ratu, bila je snimka helikoptera kako napada zgradu u Kijevu. Oružje koje je koristio proizvodi firma vlasnika jahte. Napadali su nevine ljude”, rekao je.

Lady Anastacia je superjahta duga 48 metara. Ima mjesta za 10 gostiju i devet članova posade.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top