ISTAKNUTE VIJESTI

Uživo 6 dan :Ruski konvoj dug 64 km sve bliže Kijevu. Ubijeno najmanje 70 ukrajinskih vojnika, ubijeno od početka 5710 ruskih vojnika!

19:03 Džonson: Bombardiranje Harkova podsjeća na masakr u Sarajevu.

12:03 Ukrajinski vojni dužnosnici tvrde da je ubijeno 5710 ruskih vojnika u prvih pet dana žestokih borbi u Ukrajini, objavio je danas BBC.

Objavili su i druge nove podatke.

9:30 Velika Britanija objavila je novi obavještajni izvještaj o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Prema njemu, ruski napad na Kijev tek je malo napredovao u posljednja 24 sata, najviše zbog logističkih teškoća koje se i dalje nastavljaju.

U izvještaju se navodi i kako su ruske snage povećale upotrebu artiljerije sjeverno od Kijeva te u Harkivu i Černjivu, što jako povećava rizik za civilne žrtve, a zaključuje se i da Rusija nije uspjela steći kontrolu nad zračnim prostorom Ukrajine te da se prebacila na noćne operacije. 

8:32 Grad Herson, regionalno središte na jugu Ukrajine, okružen je ruskim trupama. 

U tijeku je ruski kopneni napad na grad koji se nalazi u blizini Krima, kontroliranog od strane Moskve, prenosi BBC pozivajući se na izjave očevidaca. 

“Ruska vojska postavlja kontrolne točke na ulazima u Herson”, rekao je gradonačelnik Igor Kolykhayev na Facebooku. “Herson je bio i ostat će ukrajinski”, rekao je.

“Grad je zapravo okružen, ima puno ruskih vojnika i vojne opreme sa svih strana, postavili su kontrolne točke na izlazima”, rekla je novinarka iz Hersona Alena Panina na nacionalnoj televiziji Ukraine 24.

Novinar je dodao da u Hersonu još uvijek ima struje, vode i grijanja, ali je dodao da su se pojavili problemi kod isporuke hrane u grad jer je skladište izvan granica grada.

7:44 Ukrajinske vlasti potvrdile su da je najmanje 70 vojnika ubijeno u ruskom raketnom napadu na njihovu vojnu bazu.

Napad se dogodio sinoć u Okhtyrki, u regiji Sumy koja je trenutno pod opsadom ruskih snaga.

Jutros spasioci i hitne službe još uvijek pregledavaju ruševine pokušavajući pronaći preživjele.

7:00 Ruske trupe su, sudeći prema satelitskim snimkama, napredovale prema glavnom gradu. Ruski vojni konvoj koji se kreće prema Kijevu sada je dug gotovo 64 kilometra.

To pokazuju snimke američke satelitske tvrtke Maxar. Kako je izračunao Maxar, konvoj se proteže na oko 64 kilometra i približava se glavnom gradu Kijevu koji je i dalje pod kontrolom ukrajinske vlade.

Situacija oko Kijeva je i dalje napeta, konstatirao je ukrajinski vojni glavni stožer na Facebooku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top