BiH

Dodik o Danu nezavisnosti BiH: Falsifikat falsifikata, slavlje početka rata

Majorizacija bilo koga u BiH neće donijeti ništa dobro, rekao je

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik izjavio je za Srnu “da je 1. mart, koji muslimani obilježavaju kao tzv. Dan nezavisnosti BiH, nije nikakav praznik, već sinonim zla, stradanja i uvoda u krvavi građanski rat”.

On je naglasio da je “poražavajuća činjenica da neko slavi početak rata, ubistvo srpskog svata na Baščaršiji, paljenje srpske zastave, preglasavanje i početak etničkog čišćenja sarajevskih Srba”.

– Sve to govori kako muslimani vide BiH. Kako su je gledali 1. marta 1992. tako je vide i danas – BiH čiji su oni vlasnici, dok su Srbi i Hrvati za njih stranci na svojoj zemlji i na svojim ognjištima. Te 1992. godine oni su poslali jasnu poruku kakvu BiH žele – istu kao što je današnje Sarajevo u kojem su Srbi na nivou statističke greške – rekao je Dodik.

On je istakao da je 1. mart nepostojeći praznik, falsifikat falsifikata i, prije bi se moglo reći, dan žalosti za sve njene stanovnike.

– I danas, 30 godina kasnije, kod muslimanskih lidera postoji isti poriv da falsifikuju istoriju, činjenice, ustavnu poziciju BiH kao državne zajednice sastavljene od dva entiteta – Republike Srpske i FBiH i tri konstitutivna naroda. Nažalost, ta nakaradna potreba muslimanskog političkog Sarajeva da svoje stavove i interese nameću svima nama koji živimo u BiH nije danas ništa manja nego juče, prije pet, deset i 30 godina. Kako je bilo 1992. godine kada su održali nelegitimni referendum, tako je i danas – mišljenja je Dodik.

On je naglasio da je za budućnost BiH, ako je i ima, neophodno poštovanje onoga što je suština Dejtonskog sporazuma i Ustava, a to je da je BiH zemlja dva entiteta i tri konstitutivna naroda, na čemu entitet Republika Srpska sve vrijeme insistira.

– Majorizacija bilo koga u BiH neće donijeti ništa dobro i zato budućnost BiH je u poštovanju volje svih koji žive u njoj, dijalog i dogovor – poručio je Dodik.

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top