ISTAKNUTE VIJESTI

Elitne jedinice MUP-a RS pokazale opremu i naoružanje / Lukač: Spremni smo na svaki vid borbe!

Elitne jedinice MUP-a RS pokazale opremu i naoružanje / Lukač: Spremni smo na svaki vid borbe za zaštitu građana

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske može da se nosi sa svim izazovima i spremno je na svaki vid borbe da bi zaštitilo građane i njihovu bezbjednost širom Srpske, izjavio je danas u Trebinju ministar Dragan Lukač tokom taktičko-tehničkog zbora organizovanog povodom obilježavanja Dana policije i 30 godina MUP-a, javila je Srna.

Na taktičko-tehničkom zboru, građanima su prikazani sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne provodi nikakve aktivnosti koje bi mogle da ugroze bilo koga, rekao je Lukač. Policija prikazom svoje raspoloživosti pokazuje, kaže Lukač, da je otvorena prema svim građanima, da bi se vidjelo kako se sarađuje u zajednici, kako policija sarađuje sa građanima, ali i da bi se vidjelo sa čim policija raspolaže i šta radi.

On je istakao da MUP RS-a unazad više godina radi na opremanju, obučavanju i dizanju svih kapaciteta policije na viši nivo, te da je uloženo mnogo sredstava u nabavku opreme, naoružanje, uniforme.

Lukač je poručio i da Republika Srpska i ukupno Bosna i Hercegovina trenutno nemaju nikakvih bezbjednosnih izazova i nema potrebe da se razmišlja o bilo kakvim opcijama koje bi dovele do uznemirenosti stanovništva. Naglasio je da policije i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH treba da budu spremne da se brinu o bezbjednosti građana.

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top