ISTAKNUTE VIJESTI

Uživo :Ukrajina tvrdi: Putin: Nemamo zle namjere protiv susjeda!

13:07 Putin: Nemamo zle namjere protiv susjeda, moramo sarađivati i normalizirati odnose

11:50 U ruskom napadu u kojem su preuzeli kontrolu nad nuklarnom elektranom u Zaporižju pri čemu je u granatiranju zapaljena zgrada u sklopu nuklearke, poginula su tri Ukrajinca, javila je ukrajinska nuklearna kompanija. 

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Mariano Grossi rekao je, podsjetimo, da je administrativnu zgradu u krugu nuklearke zapalio projektil ispaljen s ruske strane. Rekao je i da nije došlo do ispuštanja radioaktivnog materijala.

9:18 “Trenutačno su područje nuklearne elektrane Zaporižja okupirale vojne snage Ruske Federacije. U cijeloj regiji Zaporižja situacija je napeta i teška”, objavila je ukrajinska vojska, prenosi agencija Euromaidan.

6:14 Američka ministrica energetike Jennifer Granholm kaže je uprao razgovarala s kolegom iz Ukrajine te da je njezin odjel sada aktivirao svoj tim za odgovor na nuklearne incidente i prati događaje u elektrani Zaporožje.

Dodala je da se reaktori sigurno gase te da su zaštićeni robusnim zaštitnim strukturama. 

06:00 Rusija granatira najveću nuklearku u Evropi !

21:09 Rusi granatirali Sumsku oblast: Civili ostali bez struje,vode i grijanja 

Snažno granatiranje u Sumskoj oblasti ostavilo je civile bez komunalnih usluga. Nakon ruskih udara 3. marta uveče, Oktirka je ostala bez vode, grijanja i struje. Sumi je barem djelimično ostao bez struje.

19:26 Veliki gubitak za Rusiju, ukrajinski snajperist smaknuo ruskog generala

19:24 “Završila je druga runda pregovora. Nažalost, nemamo rezultat koji smo htjeli, uspjeli smo se dogovoriti oko humanitarnog koridora”, objavio je ukrajinski pregovarač.

15:47 Švedski lanac trgovina namještaja Ikea i lanac trgovina odjeće H&M odlučili su obustaviti prodaju u Rusiji nakon napada na Ukrajinu i sankcija Zapada.

11:43 Rusija je prestala vraćati svoje dugove, što je praktički bankrot. Situacija na ruskom financijskom tržištu je kaotična, a Centralna banka Rusije pokušava spriječiti krah bankarskog sektora i nacionalne valute.

7:45 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se naciji na Facebooku.

“Svaki okupator treba znati da će naići na žestok otpor Ukrajinaca, takav da će zauvijek pamtiti da nećemo odustati”, rekao je Zelenskij.

“Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove. Planovi koji su se gradili godinama su podli, proračunati, s mržnjom prema našoj zemlji, prema našem narodu, prema svakom narodu koji ima dvije stvari: slobodu i srce. Ali mi smo njihov plan zaustavili.”

Naša vojska, naši granični policajci, naša obrana, čak i obični poljoprivrednici svaki dan zarobljavaju rusku vojsku. I svi govore samo jedno – ne znaju zašto su ovdje”, dodaje Zelenskij.

7:40 SAD je optužio Rusiju da je pokrenula “potpuni rat protiv slobode medija i istine” blokiranjem neovisnih novinskih kuća i sprječavanjem Rusa da čuju vijesti o napadu na Ukrajinu.

“Ruska vlada također guši platforme Twittera, Facebooka i Instagrama na koje se deseci milijuna građana Rusije oslanjaju za pristup neovisnim informacijama i mišljenjima”, stoji u priopćenju State Departmenta.

Rusi su također koristili društvene mreže za povezivanje s drugima i vanjskim svijetom, dodaje se.

07:00 Američki State Department pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da “odmah prekine ovo krvoproliće i povuče trupe s ukrajinskog teritorija”.

U priopćenju SAD je također optužio Rusiju da je pokrenula “potpuni napad na slobodu medija i istinu blokiranjem pristupa neovisnim novinskim kućama, sprječavajući njihovu mogućnost emitiranja informacija o invaziji”.

SAD je također poručio da Rusija pokušava ugušiti društvene mreže poput Twittera, Facebooka i Instagrama koje su, kaže State Department u priopćenju, milijunima Rusa omogućile pristup neovisnim informacijama i međusobno povezivanje diljem svijeta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top