Lifestyle

Oglasila se navodna Putinova ljubavnica: Nije ih brinulo uništavanje civila u Jugoslaviji

Screenshot: YouTube

Prije osam godina Vladimir Putin kazao je na jednoj press konferenciji da je zaljubljen, no nije htio otkriti ime svoje izabranice.

Mediji su tada počeli brujati o identitetu njegove djevojke, a mnogi su pisali kako je riječ o Alini Kabajevoj, bivšoj gimnastičarki i olimpijki.

Iako se Alina ubrzo povukla iz javnosti nakon što se počelo pisati o njenoj vezi s Vladimirom Putinom, ipak se sada oglasila povodom izbacivanja ruskih sportaša s najvećih sportskih natjecanja te je bila izrazito kritična prema takvom načinu postupanja prema Rusima.

“Vjerujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova ‘briga’ za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport”, izjavila je za Sport Express.

“Nisu se brinuli i nisu izbacili iz natjecanja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista”, kazala je oštro Kabajeva.

Inače, u maju 2019. godine ruski novinar Sergej Kanev objavio je da je Alina rodila muške blizance. S Putinom je navodno dobila dijete i 2015. godine.

Nakon što se prestala baviti sportom 2005. godine, Kabajeva je osam godina sjedila u ruskom parlamentu te je bila članica Putinove stranke. S Putinom su je mediji počeli povezivati 2008. godine, a tabloid koji je otkrio vijesti ubrzo se ugasio. Vlasnici su kao razlog naveli financijske poteškoće.

Podsjećamo, Kabajeva je zbog korištenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top