Svijet

Trump ima ideju: “Stavimo kineske zastave na naše avione i bombardirajmo Rusiju”

Bivši američki predsjednik Donald Trump sugerirao je da bi SAD jednostavno trebao prekriti svoje borbene avione kineskim zastavama i napasti Rusiju, rekavši da bi to navelo Ruse i Kineze da se bore jedni protiv drugih.

Trump: I onda kažemo – Kina je to učinila, mi nismo

Tijekom obraćanja glavnim donatorima Republikanskog nacionalnog odbora sinoć u New Orleansu Trump se ponovo osvrnuo na rat Rusije i Ukrajine. Tako je iznio ideju da bi bilo dobro kad bi SAD mogao prerušiti svoje borbene avione F-22 kineskim zastavama i bombardirati “sranje iz Rusije”, prema audiozapisu koji je objavio novinar Washington Posta Josh Dawsey.

“I onda kažemo – Kina je to učinila, mi nismo. Zatim se oni počnu svađati jedni s drugima, a mi sjedimo i gledamo”, dodao je Trump.

“Ja sam jedini američki predsjednik u ovom stoljeću za vrijeme kojeg Rusija nije nikog napala”

“Pod Bushom je Rusija napala Gruziju. Pod Obamom je Rusija zauzela Krim, a pod Bidenom je Rusija napala Ukrajinu. Ja sam ostao jedini predsjednik SAD-a u 21. stoljeću za čijeg mandata Rusija nije nikog napala”, zaključio je.

Neposredno uoči ruskog napada na Ukrajinu Trump je pohvalio Vladimira Putina, nazvavši ga genijem. Time je izazvao široku reakciju demokrata i nekih istaknutih republikanaca.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top