ISTAKNUTE VIJESTI

Vučić prijeti? Srbija će iznenaditi odgovorom ukoliko dođe do prijema Kosova u međunarodne institucije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na mogućnost ubrzanog prijema Kosova u međunarodne organizacije na što je reagovao burno i prijeteći rekavši da se se svi iznenaditi odgovorom Srbije ukoliko se to desi.

– Onog dana kada ih budu primili u bilo koju međunarodnu organizaciju, to znači da su srušili Washingtonski sporazum i tog dana saznat će imena više zemalja koje su povukle priznanje neovisnosti Kosova, kazao je Vučić.

On je dodao da zbog sukoba u Ukrajini, mnogi vide u globalnoj situaciji mogućnost kako bi riješili pitanje Kosova te da mnogi žele ubrzani prijam Kosova u međunarodne organizacije.

Vučić je izjavio danas, povodom pritisaka da Beograd uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini, da je Srbija već donijela odluku o tom pitanju i da je ta odluka predstavljena javnosti.

– A kako i koliko je to sve teško na dnevnoj razini o tome neću ni govoriti i to nije posao i briga za obične ljude, jer neću da ih opterećujem onim što je moj posao… Voditi zemlju u ovakvim uvjetima nije laka stvar, rekao je Vučić te dodao kako bi želio sačuvati Srbiju od svih “vjetrova, sukoba, ratova i velikih problema”.

Komentirajući sukob u Ukrajini i njegove posljedice po svjetsku ekonomiju, Vučić je rekao da se “samo plaši” novih vijesti, prenose Fena.

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top