Sport

Đoković gubi glavnog sponzora i ostaje bez 27 milijuna dolara?

Foto: EPA

Lacoste razmišlja o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem otkako je srpski tenisač deportiran iz Australije. Švicarski novinar Benjamin Weinmann smatra da je Lacoste odlučio završiti s Đokovićem te umjesto njega početi sponzorirati Amerikanku Venus Williams. Đoković će ostati bez 27 milijuna dolara ako Lacoste otkaže suradnju.

Švicarci: Đoković je nizao negativne naslove

“Lacoste predstavlja tenis, a osnovao ga je 1933. godine bivši francuski tenisač Lacoste. Od 2017. godine Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada ima ugovor do 2025. godine vrijedan devet milijuna dolara godišnje. Partnerstvo s Đokovićem nije donijelo ništa dobro u skorije vrijeme. Bivši svjetski broj 1 je redao negativne naslove zbog odbijanja da se cijepi i zbog deportacije iz Australije. Lacoste bi se vjerojatno želio osloniti na neko novo lice u reklamama”, piše Weinmann za Luzerner Zeitung.

Čast bi trebala pripasti proslavljenoj američkoj tenisačici: “Tvrtka je već objavila da će sedmerostruka Grand Slam prvakinja Venus Williams biti nova ambasadorica. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu te da se uvijek borila za jednakost”, završava Weinmann.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top