Nogomet

Kreću revanši osmine finala LP: Džeko nakon četiri godine na Anfieldu, Inzaghi otkrio plan

Detalj iz prvog susreta Intera i Liverpoola (Foto: EPA-EFE)

Prva dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka saznat ćemo večeras nakon što se okončaju revanš dueli u Minhenu i Liverpoolu.

Jedan od derbija osmine finala igraju Liverpool i Inter, ali nam rezultat iz prve utakmice na San Siru umanjuje dramu. Liverpool je rezultatom 2:0 slavio na gostovanju i velika većina javnosti očekuje rutinsko privođenje posla kraju večeras.

Međutim, svi u Interu se nadaju da mogu zakomplikovati situaciju i natjerati Liverpool da se potrudi za ovjeru plasmana dalje.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko s dosta samopouzdanja stiže na Anfield nakon što je u prošlom kolu Serije A postigao dva pogotka uz asistenciju u pobjedi rezultatom 5:0 nad Salernitanom. Trener Simone Inzaghi ga je uspio malo i odmoriti u završnici tog susreta tako da milanski klub nade polaže u bh. reprezentativca.

Upravo protiv Liverpoola Džeko je postigao pet golova u karijeri, po dva u Ligi prvaka i Premier ligi, te još jedan u engleskom Liga kupu. Posljednji meč na Anfieldu kapiten reprezentacije BiH odigrao je prije četiri godine u porazu Rome od Liverpoola rezultatom 2:5 i tu je bio strijelac.

Trener Simone Inzaghi nije odustao od prolaska u četvrtfinale, pa je na konferenciji za medije poručio da je ključ uspjeha postizanje pogotka u ranoj fazi meča.

U drugom susretu večeras sastaju se Bayern i Salzburg u Minhenu. Pomalo iznenađujuće, prvi duel završen je rezultatom 1:1, a Austrijanci su mogli imati i bolji rezultat da se Bavarci nisu u finišu susreta spasili poraza.

U posljednje vrijeme Bayern ne igra na prepoznatljivom i očekivanom nivou. Samo dvije pobjede u posljednjih pet duela nije nešto na što su nas Bavarci navikli tako da je večeras došlo vrijeme da pokažu da li je manja kriza bila samo trenutna.

Šansa za Bayern mogla bi biti i to što je austrijski tim oslabljen i u Minhen stiže bez sedam igrača prvog tima. S druge strane, za ekipu iz Minhena nedostupni su Alfonso Davies, Leon Goretzka i Corentin Tolisso.

Obje utakmice igraju se u 21 i nakon njih imat ćemo prva dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka. Program se nastavlja sutra, ali i sljedeće sedmice.

Liga prvaka, osmina finala:

21:00 Bayern – Salzburg (prvi susret 1:1)

21:00 Liverpool – Inter (prvi susret 2:0)

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top