ISTAKNUTE VIJESTI

Tanja (6) je u Ukrajini umrla od žeđi: “Nezamisliva patnja, i mama joj je ubijena…”

Upozoravamo da bi nekim čitateljima fotografija mogla biti uznemirujućaFoto: Twitter

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij jutros je objavio kako je dijete u Mariupolju umrlo od žeđi. “U 2022., od dehidracije”, rekao je Zelenskij.

Gradonačelnik Mariupolja, grada koji je danima opkoljen ruskim trupama, Vadim Bojčenko, rekao je kako je preminula 6-godišnja djevojčica. 

“Ne možemo zamisliti koliko je patnje morala podnijeti”

Zove se Tanja i njeno je tijelo izvučeno iz ruševina uništene stambene zgrade. Bojčenko je potvrdio kako je nesretna djevojčica umrla od dehidracije. 

“Majka joj je ubijena. Ne znamo koliko se dugo djevojčica borila za život. Ne možemo zamisliti koliko je patnje morala podnijeti. U posljednjim minutama života bila je sama, slaba, uplašena, žedna”, rekao je Boičenko, prenosi BBC.

Gradonačelnik kaže da je priča o djevojčici, koju je spomenuo i Zelenskij, jedna od mnogih tragičnih priča o Mariupolju, gradu koji je preživio u opsadi posljednjih osam dana. 

“Ruski osvajači cinično su ostavili pola milijuna grada bez vode, svjetla, topline i komunikacija. Svi putevi u grad su blokirani. Ruska vojska je blokirala sve napore da se stanovnicima grada dostave hrana i lijekovi”, rekao je. 

Pozvao je Zapad da učini više za pomoć Ukrajini, uključujući uvođenje zone zabranjenog leta.

Bojčenko je dodao: “To neće vratiti našu Tanju, ali će spasiti živote tisuća druge djece u Ukrajini.”

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top