ISTAKNUTE VIJESTI

U napadu na Sumi poginula djeca, Rusija prijeti Europi. Zelenskij: Putin neće stati! Ubijen ruski general !

11:15 Ukrajinska vojska objavila je da je dosad uništila 1036 oklopnih transportera, 474 vozila, 303 tenka, 120 topničkih sustava, 60 spremnika za gorivo, 56 višestrukih raketnih sustava, 80 helikoptera, 48 zrakoplova, 27 protuzračnih sustava, 7 bespilotnih letjelica i 3 čamca. Ubijeno je, kako tvrde, 12.000 ruskih vojnika.

7:06 Rusija prijeti zatvaranjem Sjevernog toka 1: “Posljedice bi bile katastrofalne”

Embargo na rusku naftu imao bi katastrofalne posljedice po svjetsko tržište i mogao bi cijenu barela dovesti do 300 eura, upozorila je Moskva i zaprijetila zatvaranjem plinovoda “Sjeverni tok 1”.

7:01 Ukrajinska vojna obavještajna služba javlja da je u borbama oko Harkiva poginuo 45-godišnji ruski general Vitalij Gerasimov, veteran borbi u Čečeniji i Siriji, koji je 2014. sudjelovao i u ruskoj okupaciji poluotoka Krima.

 General-major Gerasimov je bio zamjenik zapovjednika 41. armije, a ubijeno je i ranjeno još nekoliko viših časnika ruske vojske.

Rusija još nije komentirala tu vijest, a ako je točna, ovo je drugi ruski general koji je poginuo tijekom napada na Ukrajinu. Prvi je u Ukrajini ubijen general Andrej Suhovecki, zapovjednik ruske 7. zračne divizije koji je veteran borbi u Siriji.

06:45 Ukrajina: Uništili smo ruski brod koji je napao Zmijski otok. Je*eno smo ih pogodili

Ukrajinska mornarica objavila je da je projektilima uništen jedan od ruskih ratnih brodova koji su bombardirali Zmijski otok prvog dana rata.

06:00 – Glavni štab ukrajinske vojske je objavio kako ruski okupator želi svojim snagama priključiti kadirovce i bivše wagneriste u napad na Kijev.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top