Nogomet

LIVERPOOL – INTER 0:1 Golčina Lautara za pobjedu, Liverpool u četvrtfinalu LP-a

Foto: EPA

Liverpool se plasirao u četvrtfinale  Lige prvaka nakon što je kroz dvije utakmice osmine finala protiv Intera slavio s ukupnih 2:1. Ključnom se za prolaz Liverpoola pokazala utakmica odigrana prije dva tjedna u Milanu u kojoj je pobijedio 2:0, budući da je u uzvratu slavio Inter 1:0 i to krasnim pogotkom Lautara Martineza. Suparnika u sljedećoj fazi natjecanja Kloppovi igrači saznat će na ždrijebu koji će se održati 18. ožujka.

Interov trener Simone Inzaghi je u najavi utakmice napomenuo koliko je za njegovu momčad važno postići pogodak u prvom poluvremenu. Bio je siguran da bi to otvorilo utakmicu i dalo šansu njegovom timu za nadoknadu rezultata iz Milana, no istina je da Inter u prvom poluvremenu nije izgledao kao momčad koja može doći do pobjede.

Za razliku od prve utakmice u kojoj je djelovao spremno za iznenađenje, a dva gola primio u trenucima dominacije, Inter je na Anfieldu u prvih 45 minuta propustio pokazati zašto bi trebao ostati u natjecanju. To se promijenilo u uvodnim minutama drugog dijela.

Sjajan gol Intera, ali odmah i isključenje

Lautaro Martinez pronašao je golgetersku formu, a to sad i potvrdio krasnim golom u 62. minuti. Pucao je izvan kaznenog prostora, malo s lijeve strane i pogodio suprotni gornji kut Alissonovog gola. Pogotku je prethodilo nekoliko opasnih Interovih akcija.

Ako je tu Inter dobio šansu i pravo nadati se da može do izjednačenja, ta šansa smanjenja je odmah sljedeće minute nakon što je Alexis Sanchez dobio drugi žuti karton i naredbu da napusti travnjak.

Liverpoolove najveće šanse na utakmici? Matipova greda u prvom poluvremenu i dva udarca u okvir gola Mohameda Salaha u nastavku. Pokazalo se ovaj put da ti udarci nisu bili presudni za Liverpoolove ambicije u Ligi prvaka pa Kloppova momčad čeka ždrijeb i ime sljedećeg suparnika.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top