ISTAKNUTE VIJESTI

VIDEO: Pogledajte kako američki F-16 bez točkova !

Američko ratno zrakoplovstvo podijelilo je na svojoj Facebook stranici i YouTubeu nevjerojatan snimak koji prikazuju kako avion F-16 Fighting Falcon izvodi prisilno slijetanje na trup i bez spuštenih točkova.

Do prisilnog slijetanja došlo je nakon što je američki borbeni avion doživio kvar u letu, što je dovelo do zatvaranja stambenih zgrada u blizini piste.

Naime, morao je prisilno sletjeti na trup jer je izgubio točak glavnog stajnog trapa prilikom polijetanja na patrolnu misiju nad istočnom Europom.

Kako je potvrđeno, prisilno slijetanje američkog borbenog aviona dogodilo se 2. marta u aerodromu Aviano na sjeveroistoku Italije i, nasreću, nije bilo povrijeđenih.

F-16 baze Aviano trenutno izvode pojačane misije zračne policije kao podršku sigurnosnim operacijama u regiji zbog rata u Ukrajini.

Iz Italije je prije nekoliko dana poletio i avion italijanske vojske IAM4188 Italy – Air Force koji je napravio nekoliko krugova iznad Bosne i Hercegovine, konkretno Banja Luke.

Kako se moglo vidjeti na stranici Flight Radar24, avion je poletio u utorak u 6.37 sati sa aerodroma u blizini Catanije.

Napravio je nekoliko krugova iznad Banje Luke i Laktaša i više od šest sati je ostao u zraku.

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top