ISTAKNUTE VIJESTI

U Zagreb se srušila nepoznata letjelica, stručnjaci sumnjaju da je ruska i da je doletjela iz Ukrajine

Foto: Pixsell/Igor Kralj

Policijska uprava u Zagrebu zaprimila je više dojava građana da su na širem području Jaruna noćas osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Kako je neslužbeno potvrđeno Jutarnjem listu oko lokalnog studentskog doma pronađeni su dijelovi neke letjelice, ali još uvijek se ne zna što se tačno dogodilo.

Na mjestu incidenta pronađena su i dva padobrana.

Kako je tokom noći doznao Index iz dobro obaviještenih izvora, po dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tokom uviđaja, na zagrebačkom Jarunu srušila se bespilotna letjelica.

Odgovor šta je zapravo palo na Zagreb možda je dao Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive.

Rogoway je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hravstke srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine.

Kako Index doznaje iz dobro obaviještenih izvora, s dva padobrana koji su pronađeni na dvije lokacije na Jarunu, više od kilometar od mjesta gdje je nastao veliki krater u zemlji, nisu se spustili ljudi, nego se vjerojatno radi o dijelovima letjelice u kojima su pohranjeni podaci.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top