ISTAKNUTE VIJESTI

Foto:Uživo:Teške borbe kod Kijeva, pogođen vojni aerodrom. Ukrajina: Dosad je ubijeno 79 djece, Rusi granatirali džamiju

15:55 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u obraćanju medijima je rekao je da je oko 1300 ukrajinskih vojnika ubijeno u privh 17 dana ukrajinske invazije. 

Zapadni izvori procjenjuju kako je u istom razdoblju ubijeno oko 6 tisuća ruskih vojnika. 

14:00 Zelenski: Ruska vojska je pretrpjela najveće gubitke u posljednjih nekoliko desetljeća

12:15 Ruski granatirali džamiju u Ukrajini, u njoj skriveni i turski državljani

Ruske snage granatirale su džamiju u opkoljenom ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju, a u nju se sakrilo više od 80 odraslih i djece. Među njima su i turski državljani. Informaciju je priopćilo ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, a više informacija o žrtvama nije dostupno u ovome trenutku. 

12:00 Mladi ukrajinski pekar po cijele dane peče kruh i dostavlja ga gladnim građanima

Dok su Ukrajinci diljem zemlje skupljali staklene boce za izradu Molotovljevih koktela i naoružavali se za suprotstavljanje ruskom napadu, Pavlo Servetnik je krenuo prema kuhinji.

8:55 Sirene za zračne napade oglasile su se danas ujutro u većini ukrajinskih gradova pozivajući ljude da idu u skloništa, izvijestili su lokalni mediji, nakon što je predsjednik Volodimir Zelenskij rekao da je rat dosegao “stratešku prekretnicu”

7:33 Zelenskij poručio ruskim majkama: Ne šaljite svoju djecu u rat

Ukrajinski predsjednik Vlodimir Zelenskij pozvao je ruske majke da ne šalju svoju djecu na bojište.

7:00 Kličko: Kijev ima hrane i resursa za jedan do dva tjedna

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko kazao je za CNN da glavni grad resura, uključujući hranu i medicinske potrepštine, dovoljno za jedan do dva tjedna.

06:00 Američka kompanija Maxar objavila je nove satelitske snimke na kojima se vidi kako gore kuće dok ruske vojne trupe sve više napreduju prema glavnom gradu Ukrajine.

Mogu se vidjeti i dugi redovi automobila koji pokušavaju pobjeći iz glavnog grada Ukrajine. Kako piše Sky News, snimci Maxara upućuju na to da Rusi aktivno pucaju prema stambenim područjima iz svojih topova.Kako se navodi, u Mosčunu, gradu 23 kilometra sjeverozapadno od Kijeva, primijećena su velika oštećenja i udarni krateri, a vidi se i požar na aerodromu Hostamel, poznatijem kao aerodrom Antonov.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top