Nogomet

Milan se novom pobjedom učvrstio na liderskoj poziciji, Juventus siguran protiv Sampdorije

(Foto: EPA-EFE)

Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru u 29. kolu Serije A ekipu Empolija rezultatom 1:0 te su tako potvrdili važan trijumf ostvaren u prošlom kolu protiv Napolija u gostima.

Milan je furiozno igrao u prvom poluvremenu s potpunom kontrolom igre i velikim brojem prilika stvorenim pred golom gostiju. Ipak, uspjeli su stići samo do jednog gola kojeg je postigao Kalulu u 19. minuti.

U drugom poluvremenu domaći su digli ručnu te gledatelji nisu mogli uživati u dinamičnom nogometu. Shodno tome, izostale su prilike i golovi pa je ostalo konačnih 1:0.

Bh. reprezentativac Rade Krunić je igrao posljednje dvije minute utakmice.

Milan se večerašnjim trijumfom učvrstio na prvom mjestu Serije A te sada ima pet bodova više od drugoplasiranog Intera koji ima dvije utakmice manje. Empoli je na 13. poziciji. U narednom kolu Milan gostuje Cagliariju, dok će Empoli dočekati Veronu.

Inače, ranije danas Juventus je ostvario pobjedu protiv Sampdorije rezultatom 3:1. Nakon autogola Yoshide, dva gola za Staru damu postigao je Morata, dok je Sabiri bio jedini strijelac za domaće. Juventus je na četvrtom mjestu Serije A, dok je Sampdoria na 16. poziciji.

Rezultati:

Sampdoria – Juventus 1:3 (Sabiri 84′ – Yoshida ag. 23′, Morata pen. 34′, 88′)

Milan – Empoli 1:0 (Kalulu 19′)

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top