ISTAKNUTE VIJESTI

Vučić: Neću nikoga plašiti, ali situacija je sve teža.

Foto: Milos Tesic/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji Pink. Govorio je o političkoj situaciji u svijetu, ratu u Ukrajini, ekonomskim poteškoćama i predstojećim izborima.

“Neću nikoga plašiti, ali situacija nije dobra ni u Ukrajini, ni ovdje”, rekao je Vučić. “Kada imate ovakvu situaciju u svijetu, kada ste taman mislili da ste sve na unutrašnjem planu učinili, ipak niste učinili ništa, sutra dolazi novi problem”, rekao je. Dodao je da ne može reći da će se živjeti lakše i ljepše, kada je “rat u susjedstvu”.

Komentirao je da je atmosfera u društvu takva da “svi sve znaju” i da postoji bezbroj problema, te da se mora gledati u budućnost, jer nitko ne garantira koliko će loša situacija u svijetu potrajati.

“Kada hoćete napraviti bilo što u ovakvom trenutku, morate razumjeti da više ništa nije isto. Pomalo se dio ljudi raduje. Najavili su skupove za sutra – jedni podržavaju Ukrajinu, drugi Rusiju – umjesto da svi šute”, rekao je ističući da se neće dopustiti da se jedni s drugima sukobljavaju.

“Najteži sukob od Drugog svjetskog rata”

Ponovio je da se ne zna što nosi sutra. “Prvo su došli oni koji su radili s Rusijom i sad pitaju kako da plaćamo, voćari i povrćari… To rađa bezbroj problema. Onda vam drugi kažu: ‘Nećemo s vama, niste uveli sankcije Rusiji’. To nisu jednostavne stvari”, kaže.

Dodaje da su ekonomske, političke i društvene posljedice nesagledive. “Ovo je najteži sukob za Europu i svijet poslije Drugog svjetskog rata”, ocijenio je.

Na pitanje o zauzimanju stava, rekao je da postoji licemjerje u svijetu.

“Što drugo rade albanski dužnosnici s Kosova  osim što pišu da će Vučić, u zagradi mali Putin, napasti Kosovo? Tko god se ne može iživljavati na Rusiji, iživljava se na Srbiji. To je u twitter trending”, kazao je i dodao: “Ne rade to dužnosnici EU, da budem sasvim pošten. To rade drugi koji žele sputavati Srbiju u regiji”.

Komentar američkog predsjednika Joea Bidena da neće ratovati s Rusijom na ukrajinskom teritoriju tumači kao pokušaj izbjegavanja Trećeg svjetskog rata.

“Ja gledam sve. Gledam noću kineske, ruske, njemačke, francuske medije… Američke kanale, oba ova koja možete vidjeti kod nas. Žestoka kampanja protiv Rusa bila je mnogo prije rata. Jedinstvo zapada i snaga sankcija Ruse je užasno pogodila. Pogledajte sad ruske medije. Snažniji su u propagandi”, komentirao je.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top