ISTAKNUTE VIJESTI

Dodik mora u Tužilaštvo zbog vile u Beogradu!

Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH, dobio je poziv Tužilaštva BiH da da iskaz u predmetu „Pavlović banka“, tačnije o tome kako je kupio vilu na Dedinju u Beogradu daleke 2007. godine.

Iako je ova afera godinama gurana pod tepih, istraga je nedavno ponovo intenzivirana.

Potvrđeno nam je da je saslušano na desetine svjedoka i prikupljeni su brojni materijalni dokazi, kako iz BiH tako i Srbije, saznaje „Avaz“.

Osim toga, saznajemo da je Dodik već odbio prvi poziv za ispitivanje u ovoj instituciji, ali ga je opravdao obavezama koje je imao kao član Predsjedništva.

Nedavno mu je poslan novi poziv, što znači da bi lider SNSD-a, koji prezire rad bh. pravosuđa, u narednim danima morao doći u Tužilaštvo BiH i dati iskaz.

Riječ je o postupku koji godinama zanima bh. javnost i tužioci su konačno došli do čvrstih dokaza.

Dodik je vilu u naselju Dedinje kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, međutim, kako se na kraju ispostavilo, kredit u “Pavlović banci” podigao je tek godinu kasnije, tačnije 27. juna 2008.

Pečat Vlade

Osim toga, utvrđeno je da je zahtjev za kredit ovjerio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske.

Dodik je ratu za sporni kredit, u iznosu nešto višem od 9.000 KM, navodno davao u kešu, a vjeruje se da je za tu vrstu posla angažirao tadašnjeg vozača.

Nešto rovare protiv mene

Želim da kažem da su do mene došle informacije da službenici Američke ambasade “rovare” po Tužilaštvu i traže podizanje optužnice – kazao je Dodik početkom godine na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu.

(Izvor: Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top