ISTAKNUTE VIJESTI

Umrla trudnica čija je slika obišla svijet nakon bombardiranja rodilišta

Foto: Profimedia

Trudnica čija je slika nakon ruskog bombardiranja rodilišta obišla svijet je umrla, javlja Associated Press. Umrla je i beba.

Upravo Associated Press snimio je trudnicu na nosilima koju spasioci kroz ruševine nose do kola Hitne pomoći dok ona gladi svoj krvavi trudnički trbuh, a njezino blijedo lice odražava šok zbog onoga što se upravo dogodilo.

“Ubijte me sada”

Ona je hitno prevezena u drugu bolnicu gdje su se liječnici borili da bi je održali na životu. AP piše da, kad je shvatila da će izgubiti bebu, povikala im je: “Ubijte me sada!”

Kirurg iz bolnice rekao im je da je ona dovedena u teškom stanju, da joj je bila zgnječena zdjelica i odvojen kuk te da su je liječnici podvrgli carskom rezu kako bi pokušali spasiti bebu. Nažalost, beba nije pokazivala znakove života pa su, priča kirurg, krenuli spašavati život majke.

“Reanimirali smo je više od 30 minuta”

“Više od 30 minuta smo reanimirali majku, ali nažalost nismo uspjeli. I beba i majka su umrle”, rekao je kirurg.

AP piše kako u kaosu nakon napada liječnici nisu stigli saznati njeno ime, no njen suprug i otac ipak su došli po njeno tijelo.

“Barem je netko došao po nju tako da nije završila u masovnim grobnicama koje se kopaju za sve veći broj mrtvih u Mariupolju”, zaključuje AP.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top