BiH

Izetbegović poručio mladim članovima SDA: Mi svaki problem na kraju riješimo

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA (Foto: FENA)

U organizaciji Asocijacije mladih SDA u općini Novi Grad Sarajevo večeras je održan skup “Nove snage Novog Grada”, a na kojem se obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Skup je priređen zbog prijema 200 mladih u članstvo ove stranke.

Izetbegović im je zaželio dobrodošlicu uz poruku da su upravo oni budućnost stranke, ali i Bosne i Herceogvine.

“Sve ono što mi branimo, mogu braniti mladi ljudi, koji su spremni i rizikovati. Bez vas i ovo što slijedi se neće moći odbraniti”, poručio je.

Predsjednik SDA je istakao da je politika kompleksan posao za koji je naveo da zahtijeva mnogo znanja i vještina. Konstatovao je da su i SDA osnivali mladi ljudi za koje rekao da su u tom periodu, kada je stranka osnivana, imali nešto više od 30 godina.

“Nemojte se ustručavati šta će neko pomisliti ako kažete riječ viška ili manjka. Nemojte dopustiti da budete pasivni. Morate govoriti. Riječ je naše oružje”, kazao je Izetbegović.

Rukovodstvo SDA na skup u općini Novi Grad Sarajevo (Foto: FENA)

Mladi, dodao je, moraju znati svoj cilj i istrajati u ostvarivanju tih ciljeva. Govoreći o ulozi SDA, Izetbegović je podsjetio na reformske procese ocijenivši da ih je SDA predvodila.

“Mi svaki problem na kraju riješimo. Riješit ćemo i ove sa kojima se sada suočavamo”, izjavio je.

Predsjednik SDA se osvrnuo i na agresiju Rusije na Ukrajinu kazavši da dešavanja u Ukrajini mogu imati posljedice i na cijelu Evropu. U tom kontekstu je naglasio važnost intenziviranja integracijskih procesa u kojima Bosna i Hercegovina učestvuje.

Skup SDA u općini Novi Grad Sarajevo (Foto: FENA)

“Deblokada Federacije Bosne i Hercegovine, ovlasti Doma naroda FBiH isključivo oko vitalnih nacionalnih interesa. To su naši zahtjevi od kojih nećemo odustati”, poručio je Izetbegović govoreći o pregovorima o izmjenama Ustava i Izbornog zakona.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top