Svijet

Vučić: Dat ćemo prvo zemljama iz ‘Otvorenog Balkana’, a potom BiH i Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susjedne zemlje u mjeri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

“Razgovarat ćemo sa svima. Dat ćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najprije zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susjedima“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svijetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cijena na berzama.

“Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši građani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da da razumije sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbjede dovoljne zalihe hrane.

(Izvor: N1)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top