ISTAKNUTE VIJESTI

Šmit poručio bh. građanima: Možete mirno spavati jer međunarodna zajednica neće ostaviti na cjedilu BiH

Foto: Screenshot / OBN

Šmit je najavio i da će se idućeg mjeseca obratiti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, gdje će podnijeti izvještaj koji “neće obradovati baš sve”

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) gostovao je u OBN-ovoj emisiji “U Fokusu”, gdje je sa voditeljem Zvonkom Komšićem razgovarao o brojnim temama. 

Voditelj je imao mnogo pitanja za visokog predstavnika Šmita. Upitao ga je da li se ijednom pokajao što je postao visoki predstavnik u BiH, obzirom na to koliko je zahtjevna ta pozicija.

– Ne, nisam. Neko mi je rekao da je to od najtežih pozicija koje se mogu uzeti u jugoistočnoj Evropi i pitao me da li to znam kada sam se prihvatio tog posla. Danas znam da je to još teže nego što sam ja zamišljao, ali ne, nisam se pokajao. Sretan sam – odgovorio je Šmit.

Šmit je najavio i da će se idućeg mjeseca obratiti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

– Da, definitivno. Dakle, podnijet ću izvještaj koji neće obradovati baš sve – naglasio je visoki predstavnik. 

Za kraj razgovora imao je poruku za bh. građane, kojima je poručio da mogu mirno spavati.

– Mogu mirno spavati jer međunarodna zajednica neće ostaviti na cjedilu BiH. Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći, a molim vas učinite i vi nešto u tome za to da društvo i politika u ovoj zemlji postanu otvorenijia i dinamičnija i učestvujte u političkom i javnom životu – poručio je Šmit

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top