ISTAKNUTE VIJESTI

Belivuk: Naša navijačka grupa je formirana za potrebe i po nalogu Aleksandra Vučića

Ročište Veljku Belivuku (Foto: Nova.rs)

Vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju najteži zločini u Srbiji Veljko Belivuk je pred tužiocem dao izjavu 7. februara prilikom čega je rekao da je navijačka grupa “Principi” nastala za potrebe i po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prilikom iznošenja svoje odbrane tužiocu povodom proširene istrage za još dvije likvidacije u Srbiji, Belivuk je negirao ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, ali je kako Nova.rs ekskluzivno saznaje, rekao da je navijačka grupa “Principi” nastala za Vučićeve potrebe te se osvrnuo i na žurku u “Grafičaru” na kojoj je predsjednik s navijačima pjevao “A sad, adio”.

“Što se tiče osnivanja kriminalne grupe, ja moram po posljednji put da navedem da mi nismo bili organizovana kriminalna grupa, nego navijačka grupa. Navijačka grupa koja je nastala izlaskom mene i Miljkovića iz pritvora za potrebe i po nalogu Aleksandra Vučića. Ja sam više puta govorio šta smo mi radili i za sve to sam naveden lažovom na televiziji više puta od strane tog istog Aleksandra”, rekao je Belivuk.

Govorio je o sudskom postupku protiv Vučića i Vulina koji je prekinut, a koji je navodno i pokrenuo Belivuk. Ističe kako su sami pokrenuli i prekinuli taj postupak kako bi imali dokaze nakon što on da svoju kompletnu izjavu tužiocu.

“Simptomatično je što se sve to dešava prije nego što mi treba da damo ovaj iskaz. Vi znate da je nama jednom odloženo davanje iskaza, i od tada čekamo ja mislim četiri mjeseca za jedno proširenje. Meni je očigledno, kao i ostalima da je vlast uplašena za ono što možemo mi da kažemo. Tako da su sačekali da dobiju taj papir da sad ja kad budem bilo šta novo izjavio, oni odu na televiziju i kažu: ‘Evo, je li vidite, tužilaštvo kaže da nisam kriv'”, rekao je uhapšeni Belivuk.

Govoreći o hapšenju njegove supruge, tašte, ali i Miljkovićevih, a koje su početkom godine privedene zbog sumnje da su počinile pranje novca, podsjetio se i jednog starijeg događaja o kojem postoje i dokazi.

“Da se malo više neko ljudski ponašao, da nije dirao porodicu ko što ja nikome nisam dirao porodicu, možda bi drugačije bilo. Ima ona stara srpska što kaže: ‘Ko se zadnji smije, najslađe se smije’, ja se uopšte ne smijem, ja to čuvam za kraj, pa ću uz onu pjesmu: “A sad adio”, kao što je meni Vučić pjevao u restoranu Grafičar za proslavu rođendana čijeg, ne moram da navodim, nisam klošar ko on, pa ću ja da pjevam svima onima koji su mi radili o glavi”, rekao je vođa ozloglašenog kriminalnog klana.

Pretpostavlja se da je Belivuk u pomenutoj izjavi pred Tužilaštvom aludirao na videosnimak koji je decembra 2021. godine procurio u javnost, a na kome je predsjednik Srbije sa navijačima u restoranu “Grafičar”. Na snimku vidi se kako Vučić zajedno sa muškarcima, za koje se vjeruje da su članovi navijačke grupe “Ultras boys” pjeva pjesmu “A sad adio” u poznatom beogradskom restoranu.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top