ISTAKNUTE VIJESTI

Tijela Rusa noću utovaruju u vlakove u Bjelorusiji, objavljene snimke iz mrtvačnice

Screenshot: Radio Free Europe

Video koji je objavio Radio Free Europe prikazuje vojno vozilo Hitne pomoći koje prolazi kroz bjeloruski grad Gomel koji se nalazi uz granicu s Ukrajinom.

Snimka je s početka ožujka, a kako prenosi Daily Mail, zaposlenici u obližnjoj bolnici tvrde da je do 13. ožujka više od 2500 tijela poslano natrag u Rusiju.

Bjelorusko medicinsko osoblje u Gomelu kaže da su njihove mrtvačnice prepune.

200 kilometara dalje, ali opet u području blizu granice s Ukrajinom, jedan stanovnik grada Mazira tvrdi: “Putnici na željezničkoj stanici bili su šokirani brojem leševa utovarenih u vlak. Nakon što su ljudi počeli snimati video, vojska ih je uhvatila i naredila im da ga uklone…”

Daily Mail prenosi i izjavu liječnika iz bolnice u Maziru koji je rekao da nemaju dovoljno kirurga, ali je i potvrdio ono što je rekao građanin: “Ranije je leševe prevozila Hitna pomoć i ukrcavali su ih u ruske vlakove. Nakon što je netko snimio video o tome i objavio ga na društvenim mrežama, tijela su počeli utovarivati noću kako ne bi privlačili pažnju”.

UPOZORAVAMO ČITATELJE DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA

“Tamo ima toliko ranjenih Rusa, to je užas, Užasno su unakaženi”

Od 1. ožujka u bolnici u Gomelu počeli su otpuštati pacijente zbog ogromnog broja ranjenih ruskih vojnika koje treba liječiti.

“Tamo ima toliko ranjenih Rusa, to je užas. Užasno su unakaženi. Teško je slušati njihove jauke koji odjekuju cijelom bolnicom”, rekao je jedan pacijent koji je otpušten kući.

Gomel graniči s Rusijom na istoku i Ukrajinom na jugu. Najveći je bjeloruski grad nakon Minska i glavno trgovinsko-prometno središte.

Ukrajinci tvrde da su ubili preko 14 tisuća ruskih vojnika, dok se Rusi oko toga ne izjašnjavaju. Prije oko 2 tjedna su ruske agencije objavile priopćenje ruskih vlasti da je poginulo 500 ruskih vojnika. Broj stvarno stradalih teško je neovisno utvrditi.

Video

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top