ISTAKNUTE VIJESTI

VIDEO:Tabaković: Uzet ćemo 50 milijardi dolara RS-u, Srbiji i Crnoj Gori! Bit će referendum za Republiku BiH!

Sulejman Tabaković, pravnik Kalabuhov i Escobar isti; jedan prijeti zbog mogućeg ulaska BiH u NATO, a drugi elektorskim glasanjem!Političari nisu ljudi; pljačkaju, kradu i još nam se u lice smiju!

Svi političari će biti procesuirani za pljačku! Biden je tražio da se te pljačke i privatizacija procesuiraju! Bosnu ne brani niko; svi je pokušavaju razbiti, a ne mogu! Vratit ćemo i Sutorinu!

Tabaković je pravni zastupnik Jadranke Cigelj, koja je s još nekoliko žena, zbog torture i silovanja tokom rata 1992/1995.godine, pred Sudom u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama, tužila Radovana Karadžića 1995. godine. Godine 2000., Sud u New Yorku je presudio u korist žrtava. Ali iako presude nikad nisu provedene, pravosnažne su. Tim advokata, među kojima je i Tabaković, pokrenuli su procese i sredstva za isplatu odšteta planira potraživati od RS-a, Srbije i Crne Gore.

Žene koje su bile silovane u toku rata dobile su odštetu 50 milijardi dolara! Građani misle da će to pripasti Bosni i Hercegovini. Neće! Pripast će žrtvama! Naplatit će se od Srbije, Crne Gore! U trajnom nalogu piše ko odgovara za to. To su Karadžić, SDS i svi koji su učestvovali u ratu i potpisali Dejton! Srbija ima autoputeve, elektroprivrede… Oni su učestvovali u ratu, a Bakir nije htio da napravi reviziju! Zar nije smiješno što provodimo reforme Izbornog zakona?! Ono što priča Čović je ludilo, nenormalna situacija! Formiranje kantona je posljedica UZP-a! Evropa je rekla da imamo četrnaesti ključnih prioriteta, a njih niko neće da ispuni! Popis nas je došao glave, jer su se dogovorili ko će šta uzeti, a adresare su uništavali! Registrujem pokret “Bosna Bosancima”! To je udruženje, nije politički pokret! Održat ćemo referendum! Pitat ćemo ljude jesu li za ukidanje RS-a i kantona! Aneks G, koji sam ja napravio, međunarodna zajednica ne može da smisli! Taj zakon bi spriječio pljačkanje imovine! Svaka institucija koja je prisvojila nešto mora potpisati dokument da to vraća, da se to poništava! Imamo dokaze o oduzimanju imovine! Ići ćemo po gradovima BiH, pozvat ćemo građane u pokret, da pometemo stranke s političke scene! To nisu ljudi! Pljačkaju, kradu i još nam se u lice smiju! Rata neće biti! Rata može biti samo protiv naših oligarha i ratnih profitera! Građani će promijeniti stvari! Bosnu ne brani niko; svi je pokušavaju razbiti, a ne mogu! Vratit ćemo i Sutorinu! Svi političari će biti procesuirani za pljačku! Ljude sve više to zanima, jer nemaju šta jesti, a vide ove sa avionima, vilama i kamionima! Biden je tražio da se te pljačke i privatizacija procesuiraju!

Izvor: Face.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top