ISTAKNUTE VIJESTI

VIDEO: U Kini se srušio putnički avion sa 132 putnika. Stižu snimke

Boing 737 sa 132 osobe pao je na zemlju i izazvao požar u kineskiim planinama.

U Kineskoj regiji Guangxi srušio se putnički avion Boeing 737-800 kompanije China Eastern Airlines u kojem se nalazilo 132 putnika. 

Kineska državna televizija navodi da je nesreća uzrokovala požar u planinskom području, piše Reuters. 

Kineska uprava za civilno zrakoplovstvo (CAAC) je priopćila da se u avionu nalazilo 123 putnika i devet članova posade. Prvotna izvješća su navodila da je u zrakoplovu za vrijeme nesreće bilo 133 putnika. 

Bio u zraku sat vremena

Spasilački timovi su na putu prema mjestu događaja, a za sada nije poznat broj žrtava. BBC piše kako lokalni mediji navode da se radi o letu MU5735 iz Kunminga za Guangzhou te da se avion srušio u blizini okruga Teng u provinciji Wuzhou. 

Službe za praćenje letova izvještavaju da je avion bio u zraku nešto više od sat vremena i da se približavao svojoj destinaciji. Prema podacima FlightRadar24, posljednje informacije o letu prijavljene su u 14:22 sati po lokalnom vremenu, na visini od 980 metara.

Boeing 737 je isporučen kompaniji China Eastern Airlines u lipnju 2015. te je letio više od šest godina. Zrakoplovna tvrtka ima više verzija Boeinga 737, uključujući 737-800 i 737 Max, piše AP. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top