Regija

Otac stradalog Marka: Moj sin i njegov kolega nisu imali povrede, ugušila ih je piljevina

Istraga će utvrditi zašto se u silosu obrušilo nekoliko tona piljevine koja je usmrtila radnike Marka Milenkovića i Stevana Zdravkovića

Građani Kraljeva tuguju za dvojicom mladića koji su u petak uvečer oko 23 sata nastradali u nesreći koja se pod nerazjašnjenim okolnostima dogodila u preduzeću za preradu drveta MTI, koje se nalazi u Industrijskoj ulici, na prostoru nekadašnje strugare „Jasen“.

Tom prilikom, živote su tragično izgubili Marko Milenković (31) i Stevan Zdravković (24), na koje se obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili.

Momci za primjer

Pod ogromnim teretom, bez vazduha, jedan od njih je preminuo na licu mesta, dok je drugi, uprkos dvočasovnom naporu ljekara da ga spase, podlegao povredama u kraljevačkoj bolnici.

Treći radnik, koji je u tom trenutku bio s njima u silosu, nekako je uspio da se spasi i da alarmira ostale kolege i nadležne službe.

– Preminulog sina video sam u bolnici. Nije imao nikakve povrede na sebi. Očigledno da nije mogao da dođe do vazduha. Radio je u petak prvu smenu, a onda je uvečer otišao da očiste taj silos. Umjesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, moj Marko nas je zauvijek napustio – kaže Miladin Milenković, Markov otac.

– Imamo kćerku od četiri godine, a drugo dijete smo zajedno očekivali u februaru. U drugom sam stanju, ne znam šta bih vam rekla, razumijete me – jedva progovara Markova supruga Olivera.

Rođaci, prijatelji i komšije stradalog Marka su u šoku.

– Bio je vrijedan i pošten momak, dobar otac i suprug. Trenirao je svojevremeno fudbal i smiješila mu se velika karijera. Radovao se prinovi, mnogo je volio kćerkicu. Njemu i Oliveri kao da nešto nije dalo da zajedno dočekaju novu radost – kaže jedan rođak.

O stradalom Stevanu Zdravkoviću slično govore i njegovi prijatelji.

– Njegova porodica je ovo mnogo teško podnjela. Majka, brat i njegova baka su tu, a otac treba da doputuje iz inostranstva. Bio je momak za primjer – kažu prijatelji Stevana Zdravkovića.

Istraga u toku

Kako se saznaje, sahrana Marka Milenkovića biće obavljena u ponedeljak na gradskom groblju u Kraljevu, dok će termin sahrane Stevana Zdravkovića biti naknadno određen. Niko od nadležnih u preduzeću u kojem se nesreća dogodila tokom vikenda nije se oglasio, a okolnosti pod kojima je do nesreće došlo se ispituju.

(Izvor:Kurir.rs/Jovan Slijepčević)

Najnovije vijesti

To Top