Regija

(UZNEMIRUJUĆE): Verbalni sukob sa vozačem Hitne pomoći koji je napustio mjesto teške saobraćajne nesreće

Na mjestu nesreće došlo je do verbalnog incidenta prisutnih sa vozačem Hitne

Jedna osoba poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Gori oko 18.25 sati u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane – Rožaje, saopšteno je portalu CdM iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije (OKC).

U udesu su teško povrijeđene još dvije osobe.

“U Opštoj bolnici Berane u 20.05 sati, od povreda zadobijenih u saoraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Lokve podleglo je lice S.K. (29) iz Rožaja“, naveli su iz OKC-a.

Na mjestu nesreće došlo je do verbalnog incidenta prisutnih sa vozačem Hitne koji iz za sada nepoznatog razloga nije htio prevesti pacijenta pa je to učinio prisutni policajac svojim vozilom ali nažalost osoba je kasnije preminula u bolnici, navode svjedoci nesreće.

Video pogledajte u nastavku…

Nepružanje prve pomoći na licu mjesta, odnos o mjesta događaja teške nesreće u Crnoj Gori strogo je kažnjivo Zakonom.

Član 157. Krivičnog zakonika

(1) Ko ne pruži pomoć licu koje se nalazi u neposrednoj opasnosti za život iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugog, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako je usljed nepružanja pomoći nastupilo teško narušenje zdravlja ili druga teška tjelesna povreda lica koje se nalazilo u neposrednoj opasnosti za život, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine.

(3) Ako je usljed nepružanja pomoći nastupila smrt lica koje se nalazilo u neposrednoj opasnosti za život, učinilac će se kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

Najnovije vijesti

To Top