Košarka

Fantastični Musa razbio svoj bivši klub i donio Realu novu važnu pobjedu

Musa u akciji protiv Breogana (Foto: Real Madrid Basket)

Košarkaši Reala pobijedili su u Madridu u 17. kolu španske ACB lige ekipu Breogana rezultatom 91:73, a novu fantastičnu partiju u pobjedničkom timu pružio je bh. košarkaš Džanan Musa.

Real je očekivano krenuo dobro. Igrali su veoma čvrstu odbranu pa su gostima u prvoj četvrtini prepustili tek 11 poena. Ipak, Breogan se vratio do odlaska na odmor, a rezultat na poluvremenu bio je 46:37 za Real.

Potpuni potop za goste uslijedio u trećoj dionici kada su postigli samo devet poena i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. Breogan je uspio tek u posljednjoj četvrtini donekle ublažiti poraz.

Musa je bio najbolji strijelac Reala na današnjoj utakmici s 21 postignutim poenom. Naš košarkaš je upisao i šest skokova i tri asistencije te je bio ubjedljivo najbolji igrač protiv svog bivšeg kluba, pogotovo što je na parketu proveo samo 21 minutu.

Njegovi saigrači Tavares i Yabusele su postigli po 15 poena. Kod Breogana se istakao Nenadić s 22 poena, a sjajnu partiju pružio je i Happ sa snažnim double-double učinkom od 21 poena i 19 skokova.

Real se večerašnjom pobjedom izjednačio na prvom mjestu u prvenstvu s Barcelonom. Obje ekipe imaju po 14 pobjeda i tri uporaza. Breogan je na 11. poziciji s omjerom 8-9.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top