BiH

Policija u BiH napokon uhapsila “Ramba” koji se tri dana krio u šumi

Policijski službenici Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Nemila uhapsili su danas u šumi osobu E.V. zvanu Rambo.

U subotu u mjestu Orahovica, na području grada Zenica, E.V. iz Zenice izvršio je krivična djela “Oštećenje tuđe stvari”, “Sprečavanje službene osobe u vršenju dužnosti”, “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” i “Ugrožavanje sigurnosti”, na štetu V.S. i policijskih službenika Uprave Policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom dolaska policijskih službenika, u cilju da izbjegne hapšenje osumnjičeni je pobjegao u obližnju šumu nakon čega su poduzimane intenzivne aktivnosti policijskih timova na lociranju i hapšenju istog.

Planskim poduzimanjem mjera i radnji te detaljnom pretragom terena, policijski službenici Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Nemila su danas, u 11.15 sati, u šumskom predjelu iznad naseljenog mjesta Orahovica, priveli osobu E.V. zvani Rambo.

U toku dana će biti izvršena kriminalistička obrada osumnjičenog lica nakon čega će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u nadležnost i dalje postupanje, prenosi Hayat.

Najnovije vijesti

To Top