Lifestyle

“Moja nebeska drugarice” Prijateljica djevojčice ubijene u “Ribnikaru” napisala emotivno pismo, svaka riječ para dušu (FOTO)

Djevojčica Ana B. ubijena je u masakru koji se dogodio 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu.

Njena majka je na svom Fejsbuk profilu podijelila pismo koje je djevojčici napisala njena drugarica Una.

Majka je na društvenu mrežu postavila fotografiju pisma koje je djevojčica napisala 15. avgusta i rekla da je “jedna mala Una održala lekciju odraslima o sjećanju”.

– Srce drago i prepametno – napisala je majka djevojčice, piše Nova.

Unino pismo za Anu

– Draga Ana, pišem ti ovo pismo, iako znam da smo udaljene hiljade nebeskih milja. Duboko u sebi vjerujem da negdje postojiš i da se upravo sada sjećaš svih svojih drugara, pa i mene. Možda vidiš kako nas dvije zajedno trčimo Krašićima sa cijelim vozićem djece, koja jure za tobom jer te obožavaju. Vidim sve nas kako skačemo sa stijenama. Vidim vodu koja pršti i na suncu se presijava kao zvezdano nebo na kojem si ti sada. Čini mi se da zemlja i nebo mogu biti veoma blizu. Zato stalno mislim na tebe. Sjećam se našeg smijeha dok veselo skačemo po obali i morskih ježića koje zajedno vadimo. Sjećam se naših igračkica… Jednu od njih sad držim u ruci. To je sova “ušara” koju si mi izvukla iz staklene kutije, jer ja nikako nisam mogla da je “upecam”. Neću zaboraviti naš zagrljaj i veselo poskakivanje kad si uspjela da ostvariš moju želju. Nisam stigla da ti kažem da mi je ta sovica poslužila kao rekvizit na času biologije kad sam predavala lekciju o adaptacijama sove “ušare”. Nisam ti rekla ni da sa tom sivom mekanom sovicom spavam svake noći. Ona me je podsjećala na ljeto, miris mora i tvoje prisustvo. Sada više nije tako. Pitam mudru sovu da mi objasni zašto se svijet preokrenuo. Ona samo gleda u mene svojim velikim očima, isto kao i moji roditelji kada im postavim to pitanje. Želim da te se sjećam kao i prošle godine u ovo vrijeme kada sam mislila da ćemo se sresti na moru. Ne znam koliko dugo mogu da zavaravam sebe, ali tako mi je mnogo lakše. Nadam se da te je plavo nebo zagrlilo kao nekada plavo more. Neću te zaboraviti. Bićeš uvijek moja nebeska drugarica sa kojom se smijem i gledam zalazak sunca u Boki. Kada nestane i posljednji zrak svetlosti, rećiću ti: “Lijepo spavaj”. Voli te Una – napisano je u pismu.

Najnovije vijesti

To Top