Magazin

Nikola Rokvić posjetio mezar Safeta Isovića i uputio emotivnu poruku

Nikola Rokvić trenutno boravi u Sarajevu, svoj dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine iskoristio za posjetu mezaru jednom od svojih najvećih uzora Safetu Isoviću. Uz fotografiju podijelio je tekst:

-Kada se spomene sevdah ali i uopšte pjevanje tradicionalne narodne muzike, jedan glas se izdvaja! To je glas i interpretacija Safeta Isovića!

Kroz cijelo svoje odrastanje sam slušao od Marinka priče o pjevanju tada njegovog uzora Safeta!

Malo je danas pjevača koji kako kaže moj prijatelj, epski pjevaju sevdah! Safet je bio izvor a i Marinko je bio jedan od takvih… Nadam se i vjerujem da ću se i ja udostojiti da jednog dana usavršim taj stil pjevanja i da nastavim gdje su Safet i Marinko stali!

Neka im je vječna slava!

Uslijedili su komentari poput “Bravo ti si divan čovjek, dobar pjevač od divnog oca i upravu si da je on jedino mogao da parira Legendarnom Safetu Isoviću”.

Objavio je i fotografiju sa legendarnim Nedžadom Salkovićem uz opis:

-Danas je veoma emotivan dan za mene! Večeras nastupam revijalno na Ilidzi, festivalu narodne muzike, na kom je moj otac počinjao svoju karijeru, festivalu koji je iznjedrio neke od njegovih najvećih hitova… Ja ću večeras pored svoje otpjevati i pjesmu “Snjegovi bijeli opet veju” koju je Marinko 1980. premijerno izveo baš na Ilidzi!!

Čast mi je dijeliti binu sa gospodinom Nedzadom Salkovićem i drugim velikanima narodne muzike!

Najnovije vijesti

To Top