Svijet

Sudar u svadbenoj koloni: Poginuo snimatelj, u nesreći učestvovao kamion bh. tablica

Kamion sa bh. registracijama sudario se sa putničkim automobilom užičkih registracija

Danas oko 8 sati na magistralnom putu Užice – Mokra Gora, u selu Vitasima u Kremnima, dogodila se tragična saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba iz Užica izgubila život, dok su tri druge povrijeđene.

Nesreća se dogodila u trenutku sudara između kamiona sa bh. registracijama i putničkog automobila sa užičkim registracijama, u kojem su se nalazile povrijeđene i nastradala osoba, piše Nova.rs.

Prema izvještajima s mjesta nesreće, automobil sa snimateljem krenuo je u preticanje kolone vozila kada je iz suprotnog smijera naišao kamion. Nesretni trenutak sudara doveo je do toga da automobil završi pod kamionom, izazivajući eksploziju i požar. Na licu mjesta, gust dim i staklo rasuto po putu svjedočili su o razornom udaru.

Brza i hrabra reakcija vatrogasaca brzo je lokalizovala i ugasila požar koji je zahvatio kamion, spriječivši dalju eskalaciju tragedije. Na mjestu nesreće bila je i svadbena kolona koja se uputila iz Užica ka Mokroj Gori.

Vozač kamiona je, srećom, prošao bez povreda, dok su povrijeđene osobe ukazivale pomoć ljekari iz hitne pomoći. Nažalost, muškarac iz Užica nije preživio nesreću, dok su ostala tri putnika prevezena u bolnicu radi daljeg liječenja.

Policija je brzo reagovala i obezbijedila mjesto nesreće, gde trenutno obavlja uviđaj kako bi utvrdila tačan uzrok ovog tragičnog incidenta na putu Užice – Mokra Gora.

Najnovije vijesti

To Top