Regija

Skoro dva mjeseca od ubistva male Danke: ‘Moramo pronaći snagu i hrabrost kako bi potraga za njenim tijelom bila nastavljena’

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu oglasio se jutros povodom ubijene djevojčice Danke Ilić (2) i naveo da se zajedno moraju pronaći snaga i hrabrost kako bi potraga za njenim tijelom bila nastavljena. Jurić se i ranije oglašavao povodom ovog tragičnog slučaja koji je podigao cijeli region na noge, piše blic.rs.

“Nađimo zajedno snagu i hrabrost da nastavimo sa potragom za dvogodišnjom Dankom Ilić. Neka ljubav i solidarnost budu naš vodič u ovoj teškoj potrazi”, napisao je Jurić na svom Facebook nalogu.

Blic podsjeća da će Svetlana Dragijević iz Zlota, majka Dejana i Dalibora koji su osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, danas biti sahranjena pored sina Dalibora.

Svetlana je preminula u srijedu, a do posljednjeg dana tvrdila je da njeni najmiliji nisu krivi za smrt malene Danke Ilić (2) iz Bora.

Tog 4. aprila ove godine do Svetlane je stigla najstrašnija vijest. Njen sin Dejan Dragijević uhapšen je zbog teškog ubistva, dan kasnije policija je privela i njegovog rođenog brata Dalibora i oca Radoslava. Iako je Dejan sve priznao u policiji ona je do sudnjeg dana tvrdila da je nevin.

Dalibor preminuo mjesec dana prije majke

Drugog sina Dalibora izgubila je 7. aprila kada je umro u pritvoru u Policijskoj stanici u Boru. Viši sud u Zaječaru Radoslavu je odredio pritvor do 30 dana. Svetlana je, tako, ostala sama u kući u Zlotu, gdje je i preminula.

Ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim autom u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP “Vodovod” u Boru, Srđan Janković i Dejan Dragijević. Tijelo djeteta su odnijeli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i nakon dva dana, Dejan Dragijević zajedno sa bratom Daliborom, koji je nakon hapšenja preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem Radoslavom, premjestili na drugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo.

Njeno tijelo još nije pronađeno.

Najnovije vijesti

To Top