Magazin

PEZIĆ: ŽENI KOJA MOŽE UČITI VOZITI SA ŽENOM NIJE DOZVOLJENO DA TO ČINI S MUŠKIM INSTRUKTOROM

Foto: Crnahronika.info

Elvedin Pezić na Facebook profilu odgovorio je na pitanje čitatelja koja su mu postavljana. Jedno od pitanja glasi: “Da li žena može uzeti časove kod muškog instruktora?” na šta je on odgovorio.

ČASOVI VOŽNJE S OSOBOM SUPROTNOG SPOLA

Jedna od neispravnih pojava na koju želim ukazati onima koji tragaju za istinom je uzimanje časova vožnje kod osoba suprotnog spola. Naime, primjetno je da mnogo naših sestara časove vožnje, iako to mogu uraditi kod osoba istog spola, uzimaju kod muškog instruktora.

Vjerujem da je mnogo žena koje, ne razmišljajući o propisima vjere, časove vožnje uzimaju kod žena jer im je to prirodnije, pa kako onda razumjeti vjernice koje uče voziti u prisustvu muškaraca, kod muškog nstruktora?!

Ženi koja može učiti voziti sa ženom nije dozvoljeno da to čini s muškim instruktorom zbog mnoštva šerijatskih prekršaja koji se čine tokom poduke. Propis je isti i za muškarce. Muškarcu nije dopušteno da uzima časove obuke s instruktoricom ako postoji mogućnost da to uradi s instruktorom.

Koliko uvreda, potvora, psovki sam danas dobio jer sam na profilu pojasnio dva propisa: da se šljive ne mogu prodavati za rakiju onome za koga znamo da će ih koristiti za rakiju i da nije dozvoljeno uzimati časove vožnje kod osobe suprotnog spola.

Većinom se bune oni koji o vjeri ne znaju skoro ništa, a nisu spremni ni da uče i da pitaju, a u svemu tome umišljeni da baš sve o vjeri oni znaju. Hvala Allahu pa me počastio da sam imao priliku da skinem odgovornost i ljude podučim onome što ne znaju. A prihvati će istinu onaj ko bude iskren. – izjavio je Pezić.

Crnahronika.info/072info

Najnovije vijesti

To Top