ISTAKNUTE VIJESTI

Procurio snimak o “kupovini ministara” u Krajini, ključni akter tvrdi da je sve montirano

Nakon što je procurio snimak razgovora predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona Razima Halkića o nuđenju ministarskih pozicija, politička situacija u Krajini je došla do usijanja. Ključni akter tvrdi da je sve montirano.

Halkića su lokalni krajiški mediji optužili da nedvosmisleno govori o političkoj trgovini i trgovini utjecajem s obzirom na to da se u dijelu razgovora spominju ministarske pozicije, odnosno kupovina određenih pozicija.

“Od tri čovjeka s kojima razgovaramo neće nijedan. Vildana, Zikrija i Maršal. Neće ni Kantarević da čuje… Nama treba jedno od to četvero da kaže hoću ministra – mi damo, hoću ceste – mi damo, hoću bilo šta – mi damo”, navodi se u objavljenom audiosnimku.

Međutim, Halkić tvrdi da je iz audiozapisa izbačen drugi sagovornik te da je snimak namontiran.

“To su isječci iz razgovora o učešću nekih ljudi u vlasti, biranju ministara i pozicija koje su predmet razgovora. To je izvučeno iz konteksta. Ja u životu nisam dao niti tražio mito i ne daj Bože tako nešto. Radim u realnom sektoru. Namjerno su to neovlašteno snimali i izbacili drugu osobu iz razgovora. Zabrinjava me što naše službe ne brinu o neovlaštenim snimanjima i distribuciji snimaka pa u konktekstu slože iz nekoliko razgovora jedan razgovor i dobijete što dobijete”, kazao je Halkić.

On tvrdi da ne postoji trgovina utjecajem i priča oko toga.

“To je bila priča oko rekonstrukcije vlade koju je tražila četvorka, tražili su pet ministara, bilo je ponuđeno, znate kako se dijele ministarske pozicije i tu nema trgovine utjecajem i ne može je biti”, dodao je naš sagovornik.

Inače u Unsko-sanskom kantonu se već neko vrijeme radi na formiranju nove većine, a zbog svega najviše trpe građani.

Za sutrašnju online sjednicu Skupštine USK osim prijedloga budžeta i Zakona o njegovom izvršenju bit će i razrješenje i imenovanje nove ministrice u Vladi Unsko-sanskog kantona.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top